Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

_-1-_

27. 2. 2011 13:35
Pouze čtyři důvody proti přímé volbě? .... To je málo!

Důvod pátý: Protože má být prezident nadstranický, je potřeba, aby ho zvolily politické strany.

.

Důvod šestý: Polickému prostředí neprospěje, když budou strany připraveny o nástroj vyjednávání "něco za něco" ...... my vám prezidenta, vy nám v budoucnu několik jiných funkciček.

.

Důvod sedmý: . . .

0 0
možnosti

Gauldy

27. 2. 2011 12:53
To je poprvé,

co slyším politika plakat nad penězi daňových poplatníků.. Kde se to ve vás vzalo?

0 0
možnosti

steinera

7. 2. 2011 21:43
Důvod pátý

Přímá volba prezidenta se mnohým jistě zdá demokratičtější a domnívají se, že budou ušetřeni nechutných parlamentních tahanic, které volbu prezidenta tradičně provázejí. Při přímé volbě by však tyto nechutné tahanice probíhaly v celé společnosti a o demokratičnosti přímé volby prezidenta si můžeme nechat jenom zdát. Lidé stejně zvolí kandidáta, kterého jim předhodí a dostatečně předžvýkají média. Takže při přímé volbě by prezidenta nakonec místo parlamentu volili novináři. To už teda radši ten parlament.

0 0
možnosti

sualk

3. 2. 2011 8:12
Myslím si, že zde nejde o peníze,

ale především o přiznání se k faktu, že chce ta či která strana uplatnit svého kandidáta. Proto a má své analitiky, kteří ji navrhují svou analýzou, jak ten či jiný kandidát, při té či jiné formě volby by obstál v dané konkurenci s občany s kterými disponuje naše republika.;-)

0 0
možnosti

petrph

3. 2. 2011 2:22
jak tak čtu ty body

Tak úplně nejjednodušší by bylo zrušit všechny  volby úplně a vyhlásit v Ústavě vedoucí úlohu ODS.

Mimochodem, ona to  je  drzost tvrdit, že přímá volba prezidenta by byla dražší. Když vezmeme do úvahy těch 300 miliard pro církve, co slíbila ODS při minulý volbách KDU-ČSL za podporu Klause, tak při přímých volbách by se to neutratilo ani do příštího milénia...

0 0
možnosti

kevinbb

2. 2. 2011 23:48
Nemyslim,

ze mate pravdu.

Pokud vymytite korupci a prodejnost nasi politicke "elity", tak s vami budu souhlasit, ale v nasem pripade preferuji primou volbu jako jedinou spravedlivou.

Take si nemyslim, ze vsichni nasi politici jsou zkorumpovani, ale bohuzel drtiva vetsina je!

0 0
možnosti

Truth teller

2. 2. 2011 22:22
Tohle je hodně špatný článek

Důvod druhý: Já k volbám velmi rád přijdu.

Důvod třetí: Společnost si tou diskuzí musí projít. Musí se naučit vstřebávat rozdílné názory bez polarizace. Váš názor je v podstatě "Nedělejme tu volbu, ať lidé nejsou zbytečně nervózní". A pozor na to, tento Váš důvod se dá použít i na parlamentní volby - ty také polarizují společnost a přehlasovaná menšina je nespokojená.

Důvod čtvrtý: Pokud se Le Pen dostal do druhého kola, bylo to hlasy voličů a ty je třeba respektovat. Opět působíte téměř nedemokraticky.

A ještě připojím jeden důvod pro, když jste mluvil o ostudě Francie: Při přímé volbě nebude mít ostudu ODS, protože se na veřejnost nedostane Langerův mafiánský projev Bursíkovi, jako během Klausovy volby.

0 0
možnosti

philipe

2. 2. 2011 21:18
Soudruhu Fajmone, ...

ačkoli o sobě tvrdíte, že jste členem ODS, za tak demagogický výtvor by se nemusel hambit ani ten nejhorlivěší komunistický agitátor. V ČR žije něco přes 10 mil. obyvatel a Vy si děláte nárok mluvit za všechny? To je opravdu krok o 40 let nazpět.

1. Který geniální matematik Vám vypočítal, že přímá volba presidenta by přišla na 1 miliardu CKr.?

2.Občané jsou denodenně hnáni jezdit přecpanou MHD nebo auty permanentně zatarasenými ulecemi na svá pracoviště za almužnu, jinak se ty výdělky nedají nazývat. Jednou za 4 či 5 let půjdou rádi k urnám, aby přišel na hrad reprezentant jejich volby a ne vševědoucí kašpar.

3.Praní špinavého prádla je v české kotlině na denním pořádku. Snad nechcete diskuze mezi čs.politiky a vládními úředníky nazvat kultivovanou výměnou názorů?! Společnost je nejvíce polarisována tím současným, nikomu jinému se to nepovede tak dokonale.

4. LePen nezostuzoval Francii a nikdo nebral jeho kandidaturu vážně. Neměl absolutně žádnou šanci. V.K. ale ČR zostuzuje nemálo.

0 0
možnosti

echo.3

2. 2. 2011 20:52
Ale kdeže, přímá volba je dobrý nápad!

A nápad velice starý.

Špinavé prádlo je už třeba konečně důkladně vyprat.

       :o))

Pane Fajmone, Vy chodíte rád v nevypraném prádle?

0 0
možnosti

hafusak2

2. 2. 2011 20:16
Velice Vám děkuji za nabídku,

že budete šetřit mé peníze jako daňového poplatníka tím, že si presidenta zvolíte sami i beze mne. Že mi ušetříte chůzi do volební místnosti. Že máte starost o to, aby se lidé nezajímali o jednotlivé kandidáty, když toho nejlepšího vyberete sami. A že se postaráte, aby zvolený president nebyl nikdo, kdo by narušovat zavedený řád věcí. A co bude dál? Dále zrušíte volby jako takové aby se ušetřilo, lidé nenamáhali a nejlepší z nejlepších jste přece vy sami, tak proč něco měnit? Děkuji nechci. Jednu státostranu už mám za sebou a o další nestojím.Rv

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.