Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P15e70t74r 44B95r90i83x

3. 4. 2014 12:21

Zejména předposlední odstavec by se měl někde vytesat. Proč si to, sakra, tak málo lidí uvědomuje?

0 0
možnosti

Co jste udělal pro to, aby v EU si nekonkoruvalo a neduplikovalo mnohonásobně 28 generálních štábů, ala fungoval pouze jeden?

0 1
možnosti
VS

Hynek ( č 5) ještě žije .... opět se probral po letech probral z letargie či spánku a hovoří ke všem hloupým Čechům, neboť začal volební zápas o podřimování , placené nenáviděnou měnou - eurem.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že by USA byly protektorem EU. USA mají obrovské kvantum vnitřních potíží a stěží mohou protektorovat jinou skupinu, byť byly zvyklé, že mnoho let mohly. Dnes mají významný problém v tom, že Barack Obama jim tam (možná, možná v dobrém oumyslu) zanesl socialistické nástroje. Jen mají skomírající ekonomiku, nesnesitelný vnitřní dluh, USD jako konvertibilní platidlo je dnes v rukou Číny a ona si dosud není jista, zda je rozumné USD šmahem zničit, neb by Číňanům zbyly jen papírky k vytapetování záchodků.

USA dosud hrají jakousi roli v NATO. Možná jste měl na mysli to, pak to ale musíte napsat pořádně. Socialistické EU je totiž u ... (doplňte podle libovůle), co dělají USA. Dokonce bych řekl, že z toho názoru mají psinu.

0 1
možnosti
PK

Blíží se eurovolby a tak ODS hledá "témata". Páně Fajmonova obrana české koruny už by nezabrala, tak možná skutečná "obrana" bude teď lepší. Nicméně závažné téma to je a i když se Zemanovi vysmíváme, tak jeho "vize" na společnou obranu a zahraniční politiku jsou správné, pokud spolek zvaný EU má alespoň přežívat. Ale to musíte především prosazovat v Bruselu za své královské platy.

1 0
možnosti
SV

Tomu článku chybí nějaký náznak řešení. Navíc tomu článku chybí i trochu sebereflexe, protože rodná ODS pana Fajmona se v době své vlády chovala vůči EU v podstatě eurohujersky.

1 2
možnosti

1. 4. 2014 15:27

Tak se snažme aby tu sílu měla. Ale to by tam nesměli být jen kverulující fajmonové.

0 0
možnosti
TH

Tak USA to plně vyhovuje z jednoho důvodu....můžou si s EU dělat, co chtějí....EU jim musí lézt do zadku, jinak jí hodí přes palubu....a jsme toho svědky dennodenně....

Vznik EU armády a only evropské síly udělá z EU teprve mocnost, jako jsou USA? RUsko, Čína, Indie..... Jako další krok pak bude muset přijít vyhranění proti USA...a to bude nebezpečné....takže je důležité, aby celá EU táhla za jeden provaz, aby nezahazovala svoje vztahy s Ruskem, aby prostě hrála sama na sebe. Dělat si z Ruska nepřítele, když bude třeba se vyhranit vůči USA (a jinak se EU velmocí nestane), je nebezpečné, bojovat na dvou frontách již bylo v I. sv. válce ověřeno, že moc nefunguje....

3 2
možnosti
Foto

Nemají k tomu žádné nástroje. Nejméně ekonomické.

0 0
možnosti
JC

Kde končí Evropa?

Myslím, že k Azbukům už by NATO (a tedy ani EU) pracky natahovat nemělo. Tam ať si udělají pořádek Rusové sami.

1 1
možnosti
MK

Na Západní Ukrajině. Oni se vždy více cítili bližší Evropě než Rusku a Asii. Jenže Moskalové mají hlad po území , přesně jak řekla Kateřina Veliká, když se jí zeptali, jak budou bránit tak velké hranice. "Nebudeme se bránit. Budeme se rozšiřovat"

1 1
možnosti
SB

Váš článek má jedinou vadu: Nadpis. Mnozí lidé si myslí, že jazykový význam slova "protektorát" je něco jako podřízené postavení, protože Protektorát Čechy a Morava v podřízeném postavení vůči Německu byl. Ve skutečnost protektorát je chráněné území (Němci ten název zvolili pouze jako lživé slovo, jako když se východní část Německa po válce jmenovala Německá DEMOKRATICKÁ republika).

V tomto smyslu pravdu máte. USA nás chrání před Rusy a před naší neschopností. Ale ne každý to slovo zná v tom jeho správném jazykovém významu.

2 0
možnosti
JM

Já si naopak myslím, že Evropa v podřízeném postavení je, a v tomto smyslu je nadpis zvolen správně.

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.