Diskuse

CSSD a KDU-CSL plánují zdražování elektřiny

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chcete snad říct, že máme dost uhlí na to stavět další tepelné elektrárny (= jediný zdroj produkující emise skleníkových plynů)? No máme... pod Litvínovem a Horním Jiřetínem...Rv

0 0
možnosti

Pane Nováku, blábol to skutečně je, ale od vás. Vy prostě nechápete, že se jedná jen a jen o to, jak spřízněným firmám  nalít dotace.

0 0
možnosti

J25a95n 12N81o41v29á36k

7. 2. 2014 16:54

Tohle je klasický blábol, který si plete pojmy a dojmy. Já nevím, jak panu poslanci, ale pro mě to "strašlivé zdražení elektřiny" meziročně znamená pokles ceny silové elektřiny o 25% a pokles poplatky "za dráty" o 15%. Ty dotace budou za pár let pryč. Cena FV panelů (v USD/W) je již dnes poloviční než byla před 5 lety odhadnuta pro rok 2050. Je 5x nižší než v roce 2008. Už dneska zpanikařené vlády v Itálii a Španělsku aktivně brání (daň ze slunce) občanům, aby si FV panely instalovali doma, pro vlastní potřebu. Vyjde už to tam dnes totiž levněji než drahá elektřina ze sítě. A cena panelů stále klesá. Tohle všechno je jen začátek. Větrníky už v dobrých lokalitách dosáhly cenové parity před několika lety.

A cena silové elektřiny je poloviční než v roce 2009, třetinová než byla v roce 2008.

Jo a redukce se týká CO2. Ta jde taky udělat - zvýšením účinnosti konvenčních zdrojů, úsporami energie, jadernou energetikou a nebo i třeba pomocí OZE.

3 0
možnosti
Foto

Mám pocit že EU nepovažuje Temelín za obnovitelný zdroj, navíc fotovoltaika má u nás třetinový výkon proti Španělsku. Větrníky jsou na tom taky bídně v porovnání s přímořskými oblastmi. Navíc pro dobu kdy slunko nesvítí a vítr nefouká musí být záloha. Jediná ekologická záloha jsou přečerpávací elektrárny ale jejich stavba je neekologická. Bude lepší se od té unie sociálních inženýrů oddělit. EU;-€

0 0
možnosti

Tak to dopadá, když si lid zvolí levičáky. Komu není rady... Ti bojovali vždy proti lidu.

0 1
možnosti
Foto

Tonoucí se stébla chytá, nebo máte v tom Bruselu kvalitní "matroš"...

1 0
možnosti