Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Pane Fajmon to strašíte proto, že už si taky nedovedete s panem Zahradilem představit, že by jste se živili jinak než EU poslanci.

0 0
možnosti
JV

VK předkládá odchod z EU jako jednu z alternativ, kterou je třeba začít zvažovat. Není fér stavět proti tomu jako alternativu nepřátelský rozchod. Když to dělají různí eurohujeři, není to fér, ale dá se to pochopit, proč to ovšem dělá Hynek Fajmon, který se prohlašuje za eurorealistu. Je faktem, že hořké plody bilionového politického tunelu ve formě zákona na podporu OZE si budeme muset pokorně sníst, ale není důvod, abychom museli stejně pokorně jíst i plody jeho pokračování. Zatímco stávající tunel vycházel ze závazku EU 20-20-20 (20 % produkce elektřiny z OZE a 20% snížení produkce CO2 do roku 2020), letos na jaře EP, jak Hynek Fajmon dobře ví, odhlasoval přitvrzení ve formě 30-30-30. Opravdu musíme nést plné důsledky těchto hloupých a nezodpovědných rozhodnutí? Poneseme je jistě jako součást Evropy, protože propad ekonomiky v EU nás postihne tak jako tak, ale nemusíme si naši konkurenceschopnost podkopávat dalšími hloupostmi.

Osobně doufám, že odpor k plánovitému podkopávání ekonomické výkonnosti celé EU převládne a EU se dokáže reformovat, ale k tomu nedojde do té doby, dokud si politici, kteří dnes EU řídí neuvědomí, že opozice vůči jejich "ever closer" EU (čti stále více direktivně řízené a centralizované EU) je reálná a může vést až k rozpadu celého projektu EU.

Je triviální fakt, že pozice Británie vůči EU je naprosto odlišná od pozice ČR, ale je otázkou, jak dlouho necháme EU korumpovat naše politiky, naše podnikatele, i naše voliče pohádkami o o evropských dotacích? To opravdu Hynku Fajmone věříte tomu, že v tomto pokrouceném prostředí lze prosadit racionální a efektivní politiku a ekonomiku?

1 0
možnosti
Foto

Dobrý a rozumně pojatý výkop do diskuse, která tady dosud chybí. Díky Hynku. R^

0 1
možnosti
MP

A na faktech nezávislý. R^

1 0
možnosti
MP

Rakousko a Irsko jsou na cestě k odchodu z EU, v Německu k tomu taky začínají dozrávat. U nás je kolem 60% pro výstup z EU. Proto najednou ČSSD přestalo mluvit o všeobecném referendu. Není to divné ?

1 0
možnosti
MP

Proboha, proč se takhle veřejně ztrapňujete a nezjistíte si o tom něco?

3 2
možnosti
JL

Jestli máte na mysli stránky Svobodných a  statě pana Macha, tak ty já považuji za dost velkou demagogii.

1 2
možnosti
MP

Každému, kdo má strach z katastrofy, když vystoupíme z EU, vřele doporučuji vynikající knihu-P. Mach-Jak odejít z EU. Nastane pravý opak.

4 4
možnosti
Foto

Moc se mi líbila ta část "...po našem nepřátelském odchodu...". Jsme členy něčeho, co případný odchod člena považuje za "nepřátelský". Není toto samo o sobě důvodem k odchodu?

Po vystoupení z EU, přestaneme být členy EHP?

Člověk který si přečte Váš článek by pomalu nabyl dojmu, že před rokem 2004 v ČR nic nebylo a lezli jsme po stromech. Nelze tak než doporučit:

http://petrmach.cz/jak-vystoupit-z-eu.pdf

6 3
možnosti
MP

Zapomněl jsem, že autorem blogu je člen ODS. Tuto stranu nevolím hlavně z jednoho důvodu- nechce odejít z EU. Už nejde o pravicovou stranu, když podporuje regulace a dotace z EU.!!!!!!

5 2
možnosti
MP

Já zírám. Konečně někdo v ODS přestal za Klausem klopýtat jak slepá ovce. Ne se vším v článku souhlasím, ale dnes karma.

3 3
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.