Diskuse

1968: Prezident Novotný a parta idiotů v čele s Dubčekem!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Parta idiotů říkáte ? A kampak se řadíte vy ?? Záměrně píši s malým  ..v..

1 0
možnosti

Vždy, keď čítam podobný blog, tak si kladiem otázku, čím asi boli rodičia autora. A kdeže sa narodil v ČSSR a jeho rodičia tu zjavne aj po roku 1968 ostali, tak si aj odpovedám, že boli asi rovnako chytrý jako tí, kterých tak kritizuje. Inak by už dávno boli z tejto republiky preč. Že pán Fajmon?

2 0
možnosti

Pane Beres, dekuji za Vas prispevek.

0 0
možnosti
Foto

Tak pozor! Dohoda o umístění omezeného kontigentu Sovětské armády byla tajně podepsaná už v r. 1965, tuším, a jednalo se o cca 800 sovětských armádních "odborníků", kteří měli mít na starosti depo jaderných hlavic v Brdech. S tím Novotným je to zakořeněná fáma.

2 1
možnosti

Kde je?

Nějaký pramenný odkaz prosím, to mne velmi zajímá.

0 0
možnosti
Foto

Tak poslanec EP za ODS plivnul na ´68. Budiž...Ale proč?

Závist, že jsou mezi lidmi přijímáni tito aktéři pozitivně a ODS je na dně? Asi. Jenže stejně jako oni, tak i ODS si sama "zasloužila" své renomé.

Nabízí se zajímavé srovnání:

V roce ´68 sice komunisti chtěli jen reformovat socialismus, ale nastala taková situace, že se občané mohli z komunismu přiblížit k demokracii a proto s nadšením podporovali vedení státu. Jenže přijeli tanky a .... dál víme.

V roce ´89 se lidé dostali z komunismu do demokracie a věřili tomu, že bude líp. Věřili vedení státu a s nadšením vše podporovali a čekali světlou budoucnost. Jenže místo tanků nastoupila ODS a jejich naděje pohřbila.

A teď poslanec za ODS vrhá bahno na ´68.  No.... ačkoliv od ´68 mám v povědomí Rusko jako největšího škůdce, tak už ho, obávám se, ODS předehnala. A tento poslanec to jen potvrzuje. Tak si říkám po přečtení jeho "článku", jestli je normální. Nazývá ty lidi idioty a diletanty, jenže v porovnání s ODS to byli "zlatí hoši". Co s tím? No.... zas nějaký idiot vyrobil paskvil. Ostatně ze strany ODS zdaleka ne první a už vůbec ne poslední. :-/

4 0
možnosti

"V roce ´89 se lidé dostali z komunismu do demokracie a věřili tomu, že bude líp." - Ale ono JE líp, jen někdo má holt krátkou paměť. :-P

2 1
možnosti

kdo vam tohle vsechno nakukal dobry muzi?

0 0
možnosti

Z22d41e13n51a 19K80o81č97í

22. 8. 2013 11:20

že nové vedení státu v čele s Dubčekem byla parta diletantů, je neodiskutovatelný fakt !!!!;-)

0 1
možnosti

Pane Fajmone, skromně se dotáži, čeho parta byla ta s Nečasem v čele?

Děkuji.

4 0
možnosti
Foto

pravicoví oportunisté a revinizionisté byli vystřídáni dříve, než přivedli stát na buben. Ano, i o tom je tzv. pražské jaro

1 7
možnosti

;-D Vy nikdy nezklamete R^

6 0
možnosti

Souhlasím s variantou, že Dubček byl jako politik neschopný,ale svádět na něho okupaci země je zcestné. V ods jsou také neschopní politici a okupace nám nehrozí.

3 0
možnosti

No ona je trochu jiná doba, která zase nese jiné hrozby. Například, že nás rozprodají Německu a podobně.

2 1
možnosti
Foto

Já spolu s panem Radou s článkem naprosto souhlasím a zvolené výrazivo pokládám za adekvátní. Sám jsem podobné články již také publikoval.

Prská tady několik levičáků, kteří se zhlédli v "Pražském Jaru" a "šokialismu s myslivcem" (likér Stará myslivecká bývá také občas zván "alkohol s lidskou tváří), ale z toho bych si nic nedělal. Jsou to opravdu staré známé firmy.

5 5
možnosti

Já s ním nesouhlasím. Článek totiž vyznívá tak, že Dubček byl předseda party idiotů, ale Novotný byl pašák. Já si nemyslím, že Novotný byl nějak extra lepší komunista, než všichni ostatní.

3 1
možnosti
Foto

K24a63r43e25l 18R94a74d36a

21. 8. 2013 22:21

Naporosto souhlasím. S timto názorem jsem byl dlouho osamocen. Těší mě, že konečně někdo začíná chápat skutečnost nezkreslenou mýty a pověrami. Lágry nezrušil Dubček, ale Novotný. Politické vězně propustil též Novotný. Liberalizace poměrů začla  za Novotného.  A Dubček vůbec neměl v plánu zrušit vedoucí úlohu strany. Pod jeho křídly se jen tlačila parta nižších funkcionářů na vyšší příčky stranického žebříčku a v tom jim Novotný vadil. Dubček uměl jen fňukat před kamerami, ale jinak pokazil na co šáhnul.

5 3
možnosti

Já bych možná nebyl tak přísný v těch odsudcích, ale je fakt, že Dubček asi žádný velký myslitel nebyl. O tom svědčí i ta jeho nešťastná smrt. Kdyby si nemyslel, že je nadčlověk, a že na něho neplatí fyzikální zákony a normálně se připoutal, jako každý jiný smrtelník, mohl tu ještě být.

4 1
možnosti