Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

8. 3. 2011 12:34
Daně jen v nezbytně nutné výši!

Pojem rovné daně je značně polemický. Já jsem pro rovnou sazbu daně. A to ve výši, která je nezbytná pro fungování malého skromného státu s jenom nejnutnější státní správou. Jsem pro ponechání co největšího podílu takto nízkých daní na úrovni samosprávy obcí a krajů, lépe saamosprávných zemí. Jsem pro zrušení opakovaného danění zdaněného. K čemu potřebuje stát vybírat daně jako dědickou, darovací, z nemovitostí atd, když v těchto věcech pro občany zhola nic užitečného nečiní?! Tedy zrušit zbytečné a neodůvodněné daně. A taky zavést pořádek do rozpočetnictví. Strany by měly povinně před volbami předkládat  závazná rámcová rozpočtová pravidla pro případ, kdyby se dostaly do vlády.

K tomu ale v nejbližší době nedojde. To by smečka kalousků, nečasů a sobotků musela přestat rozhazovat a krást a musela by začít hospodařit nejlépe v duchu, jak o tom psal T. Baťa. Bohužel ale, co jsme si zvolili a věděli jsme co je to za branžu, to tam máme. Sedřou z nás kůži tupým nožem na sucho.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

8. 3. 2011 12:40
Re: Daně jen v nezbytně nutné výši!

"...závazná rámcová rozpočtová pravidla ..." Říká se tomu "střednědobý výhled státního rozpočtu", seststavuje se na 2 roky dopředu a je závazný. Více viz zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech.

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

8. 3. 2011 12:32
Mylí Hinku

lidi vždy chtějí stát na daních vošulit a tak navýšení sazby daní nepovede k absolutnímu zvýšení daňového inkasa, ale k přesunu "výběru" daní do šedé ekonomiky nebo do zahraničí. Odskáčou to jen ti chudáci, co se nemohou  realizovat jinde (maj to do Reichu nebo k Polákům či jinam příliš daleko) Ale na těchto chudácích výběr daní nestojí. Tak třeba TIRák natankuje naftu třeba v Reichu, poničí nám dálnici při průjezdu našimi dalnico(tanko)dromy a chybějící naftu si pak doplní  u Hunů, kteří spolknou spotřební daň + DPH + daň ze zisku a nám zbyde jen to mýtné :-(

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

8. 3. 2011 12:37
Re: Mylí Hinku

Jednoduchá rada ověřená praxí v SRN. V době (cca 2001-2004), kdy SRN mělo daleko nejdražší naftu široko daleko, tak fungovalo nařízení, že do SRN smí vjet kamion s max. 200 litry nafty v nádrži. Bagouni tohle kontrolovali a dávali za to pokuty.

.

Ale i sami Němci po letech přiznávají, že účinek nařízení byl ... no ... sporný.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

8. 3. 2011 12:31
Proč se neodstraňují výjimky?

Podívejte se na to neskutečné divadélko před rokem - kvůli naprosto nepodstatné blbině (daňové zvýhodnění stravenek) s minimálním dopadem (1,2 mld. Kč) se stávkovalo, zákon se přepisoval v legislativní nouzi, ....

.

Když si vezmete např. časová znění zákona o dani z příjmů a podíváte se, kdy že ony výjimky vznikly, tak poznáte autora chaosu - Bohouška Sobotkojc a jeho kolegy ministry.

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

8. 3. 2011 12:20
ideálně obojí:-)

Ve zkratce: rovné daně a jednotná sazba daní mj. omezí chytračení s přefakturováváním. Nízké daně nejen, že potěší prostý lid, ale předpokladem je omezení přerozdělování.

A ODS by se měla vrátit hodně do minulosti a hodně k podstatě, aby vůbec někdy byla pro mě osobně volitelnou stranou. Po 20 lety to dopracovala k takřka nulové hodnověrnosti a levicovým řešením schovaným  za rádoby pravicovými plky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.