Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KN

Karl Novak

8. 3. 2011 20:32
Pane Fajmone, mlžíte !

ODS říkala: daně nezvýšíme, nové daně nezavedeme, daně zjednodušíme, stát zmenšíme.

Realita je, že ODS daně zvyšuje, zavádí nové daně, zakládá nové statní instituce, úřad vlády nabírá lidi, státu ordinuje nové kompetence.

Neslyšel jsem o plánu rušení úřadů, rušení státních institucí, rušení zbytečných zákonů, snižování povinných pojištění a pod.

To co píšete je pouhopouhá filipika, bezobsažná filipika.

V ODS neprobíhá diskuze o tom, o kolik snížit daně ani nakolik srovnat daně. Samotný pojem rovné daně je newspeak zatemňující realitu. ODS rovnou daní nemyslí rovnou daň (stejná částka pro všechny občany bez rozdílu) , ale myslí rovnou daňovou sazbu. To je sakra rozdíl !

0 0
možnosti
S

sonic

8. 3. 2011 16:05
Pane Fajmone,

nechcete přestoupit ke Svobodným? ;-)

0 0
možnosti
PM

kimos

8. 3. 2011 15:47
Vystoupite z ODS, pokud se budou dane zvysovat

? Nebo jen placate a je Vam to jedno....

0 0
možnosti

jrc

8. 3. 2011 15:36
Jděte s tou rovnou daní do háje!!!

Je to jen zlodějské navýšení příjmů pro vysokopříjmové vrstvy, bez ohledu na to, zda si vůbec ty nesmyslně vysoké platy zaslouží!!!

Vrcholem jsou ještě stropy na odvody, které dělají díry v sociálním a zdravotnímm pojištění!!!

Degresivní daň, drzost mocipánů v Česku v rámci celé Evropy!!!!![>-]!!;-€

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

8. 3. 2011 15:51
Re: Jděte s tou rovnou daní do háje!!!

a o tom, kdo si "zaslouzi" jak vysoke platy, hodlate rozhodovat vy osobne, nebo snad primo nejaky ten uvksc(m) ? nebo ze bychom to, o matko hruz, nechali treba na volnem trhu, ktery "potrebnost" a "zasluznost" umi ocenit pomerne presne ?

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

8. 3. 2011 14:23
Zplundrovali jste ekonomiku Hynku

DPH je jen poslední hřebíček do rakve. Jděte od toho, dokud je čas !!

0 0
možnosti
DK

dakram1

8. 3. 2011 13:14
Máte pravdu...

A pokud obchodník odvedl z mého nákupu masa 100,- tak v budoucnu nedovede nic...protože to Polsko pro mne bude vlastně stále levnější...ale: vláda mé problémy neřeší...tak já nebudu řešit její....V

0 0
možnosti
MK

al325

8. 3. 2011 13:06
Jasně

ne vždycky přinese vyšší daň více peněz do státní pokladny, mnohé ekonomiky si to vyzkoušely a závěr byl většinou stejný - vyšší daně = větší znehybnění ekonomiky a  opačně. Podle mého by se mohla vláda poučit z jiných ekonomik. Celé toto upravování daní beru jako nevědomý pokus o přivedení našeho hospodářství do stavu MRTVOLA. Uvidíme za pár roků.  

0 0
možnosti
VN

lomihnát

8. 3. 2011 12:58
No jo, od toho právě jsme někteří volili ODS

a teďkonc vidíme výsledek .. 8-o;-(

Daně nerovné a nenízké.

Na MF Kalousek. ;-€

Rv

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 3. 2011 12:52
Takhle otázka nestojí

On Kalousek měl pravdu, víc se zadlužovat nemůžeme. Jenže,, vyrovnaný rozpočet nedosáhneme tím že budeme zvyšovat daně. Jednako tím že s rostoucí výší daní klesá skutečná hodnota jejich výběru. Druhako, růst daní budou  kopírovat rostoucí potřeby státní správy ty vybrané daně utratit. Nula od nuly pojde a bude ještě hůř.

Takže, skutečně jediná cesta, osekávat výdaje státu. Nikoliv na těch nejchudších, na invalidech, nastávajících maminkách nebo lidech co si spoří na vlastní bydlení. Ale na boji proti korupci, na zdanění hazardu, na skutečném zeštíhlování státní správy. Jenomže, ODS se nehrne ani do toho. Skutečně, proč jí věřit a příště volit...

0 0
možnosti
TB

Primak

8. 3. 2011 13:19
Re: Takhle otázka nestojí

Jediná cesta je zcela zásadně změnit fungování státu jako poskytovatele veřejné služby. Je nutné minimalizovat přerozdělování a maximální možné míře nastavit přímou vazbu mezi občanem přijímacícím službu a  subjektem, který jí poskytuje. TJ. občan platí napřímo poskytovateli služby.

Pak se přirozenou cestou omezí korupce protže při vzniku konkurečního prostředí nebude nikdo stát o předražené služby.

Tomáš Balvín

0 0
možnosti
PN

burden

8. 3. 2011 12:39
řešení

Sazba DPH by se měla blížit regionálně sousedům. Takže v Ostravě Polskou, v Aši Německou atd. A čím dále od hranic tím by byla sazba vyšší a nejvíce by platili ty svině Pražáci, protože ti si na nákup do ciziny odskočit nemůžou!Rv!!. Tak ti klidně mohou platit DPH 100%. Maj na to svině ušatý, nakradou si dost. ;-€

:-)))

PS jsem jeden z těch "hnusnejch pražáků", jenom jsem chtěl udělat sondu do duše vidláka z pohraničí. To pro případ, že by to někdo vzal vážně co jsem nahoře napsal.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XIV

8. 3. 2011 12:44
Re: řešení

Nazdar, milý Pražáku STOP Tady vidlák z dalekého Západu STOP To není sonda do duše, to je jeden velký omyl STOP Vidláci nejezdí do Rajchu, ptže neumí germánsky END

Bis bald.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS