Hynek Fajmon

CSSD a KDU-CSL plánují zdražování elektřiny

7. 02. 2014 14:53:32
Již nyní vysoké ceny elektřiny hodlají českým domácnostem i firmám zvýšit vládní sociální demokraté a lidovci. Politiku zvyšování cen elektřiny hodlají prosazovat až do roku 2030. Domácnosti i firmy zaplatí za elektřinu více protože jak CSSD, tak také KDU-CSL podporují politiku boje s klimatickou změnou. Europoslanci těchto stran tento týden v Evropském parlamentu hlasovali proti návrhu Evropské komise a požadují razantní zvýšení ceny elektřiny. Jen tak se podle nich dá zastavit globální oteplování.

Zdá se vám to neuvěřitelné? Bohužel je to celé pravda. Tento týden se v Evropském parlamentu hlasovalo o rezoluci ke klimatickým cílům EU do roku 2030. Komise navrhla zvýšit využíváni dotovaných tzv. obnovitelných zdrojů energie na 30%. Právě podpora pro tyto zdroje zvyšuje každému spotřebiteli platby za elektřinu. Europoslanci z řad CSSD a KDU-CSL podpořili svými hlasy stanovisko, že za záchranu planety je potřeba bojovat usilovněji a to právě za vaše peníze. Toto stanovisko získalo bohužel většinovou podporu.

Již dnes platí průměrná česká domácnost na podporu obnovitelných zdrojů energie měsíčně zhruba 500kč. Pokud vstoupí v platnost politika dalšího zvyšování klimatických závazků, stoupne měsíční platba české domácnosti na podporu těchto zdrojů na zhruba 3-4 násobek současného stavu. Průměrná domácnost tak bude měsíčně muset platit 1500-2000kč na podporu těchto tzv. zelených zdrojů. Adekvátně se zdraží elektřina rovněž firmám, což povede k omezování výroby u nás a k zániku pracovních míst.

Až se budete ptát, proč se platí tolik za elektřinu, vzpomeňte si na tento článek. Mohou za to politici CSSD a KDU-CSL, kteří to v zápalu marného boje s globálním oteplováním zařídili. Více na www.fajmon.eu

Autor: Hynek Fajmon | karma: 26.31 | přečteno: 1254 ×
Poslední články autora