Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud k tomu dojde, bude to takové spojenectví z podstaty dožívajících a odcházejících. Podle OECD tento post-západní prostor (USA+EUrosvaz) do roku 2060 nedosáhne ani hospodářského výkonu samotné Číny (celkový podíl na světovém hospodářství téměř 30%). Kromě toho, americký export do BRIC zanedlouho předstihne vývoz do EU, což jen přepotvrdí pokles relativního významu Evropy ve světovém obchodě a také chabý výkon evropské ekonomiky. Je to jen takové prodlužování dožívání a to platí nejen o Evropě ale i obamovských USA.

0 1
možnosti

P31a53v29e34l 37B86a64c44í51k

20. 2. 2013 22:33

Výsledek dohody v levnějším zboží vidím tak na nekontrolovatelný dovoz geneticky upravených plodin a kuřat kde higienická nezávadnost je dosahována praním masa v savu.;-D takže nakonec tu nezaměstnanost akorát stoupne.:-P

2 0
možnosti

Ale prd - volný obchod neznamená volný pohyb zboží, jako je to mezi členy EU. U volného obchodu jde o to, že na zboží, kde byla doposud cla, budou na základě předložení speciálních certifikátů laicky řečeno přiznávány slevy na cle (snížení cla nebo 0 clo) apod. Ostatní opatření zůstávají, - to znamená, že na vstupu do EU (na hranicích) a při propuštění do volného oběhu (proclení) budou nadále uplatňována opatření jako doposud - u potravin konkrétně povinná veterinární kontrola, u plodin fytokontrola apod. - je to složitá problematika.  Něco podobného máme se Švýcarskem, ale také s Mexikem, Chile, Izraelem.... tak proč ne s USA. A pokud se sem "HIGIENICKY" závadné potraviny z USA dostávají, je to chyba kontrol celníků na hranicích, případně u vnitrozemských úřadů každé země. Ale pracuji v tomto oboru dlouho a setkávám se s velmi tvrdým a nesmlouvavým přístupem ohledně dovozu potravit ze zemí mimo EU, je normální, že podezřelé potraviny nebo jen ty, které na vstupu unikly (i omylem) veterinární kontrole, jsou na náklady dovozce zničeny. Jenže o tom se nikdy neinformuje, zajímavější je halekat o konině v polotovaru.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS