Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DanielPuschman

23. 3. 2010 12:47
na tohle měla ODS myslet

...než se zdiskreditovala korupcí. Všichni poslanci a funkcionáři ODS za to nesou přímou zodpovědnost, včetně Vás, pane Fajmone. I vy tolerujete korupci a klientelismus v ODS.

Což samozřejmě neznamená, že ČSSD na tom není s korupcí a klientelismem ještě hůř. Ale o to, kdo z dvou zlodějů je větší zloděj, to není.

0 0
možnosti

kocourek-černý

25. 2. 2010 7:22
Co dodat

 "Zradili jsme svobodu a posloužili tyranii, když jsme po válce zatočili nejprve s právy Němců, pak s právy kapitalistů a nakonec se všemi našimi individuálními svobodami, které se příčily nově nastupujícími kolektivismu," uvedl Topolánek.  Neboť když si člověk zvykne na bezpráví, jako generální zkoužka provedená na Němcích, tak nebylo daleko na bezpráví proti vlastním lidem. Zločiny proti Němcům nebyl výbuch lidového hněvu, ale řízené výkony začínajicí státní moci která byla řízená z Moskvy. Přímo i nepřímo propagandou a sovětskými poradci.

0 0
možnosti

Kru.El

25. 2. 2010 0:20
Proč sociální demokracie?

A čemu by asi ta demise pomohla? V nových volbách by komunisté celkem bez pochyb získali ještě větší zastoupení, pokud by tedy dřív nebyla revoluce. Důsledky tak mohli být ještě horší. To věděli sociální demokraté, Jan Masaryk i prezident Beneš.

0 0
možnosti

jsoud

24. 2. 2010 21:55
Kterak se stále tradují fámy o vítězství KSČ v r. 1948.

Autor se pravděpodobně vůbec neseznámil s fakty. O vítězství KSČ se přece rozhodlo daleko dříve. Již v r. 1943 za plné spolupráce Edvarda Beneše došlo ke změnám. V prosinci 1943 udělal Beneš dohodu s vůdci čs. komunistů, mezi nimiž byl i Gottwald a slíbil jim, že budou „nejsilnějším elementem nového režimu“ v poválečném Československu a že on tento element bude „vždy držet“. Gottwaldovi řekl: “Budu jednat vždy otevřeně. Budete vždy vědět jaké mám názory. Chci aby jste i vy měli jako vládnoucí strana svobodu ve svém stanovisku. Jest možné, že se budeme různit v náhledech, ale zásadní linii budeme držet a plnit společně.„ Navíc Beneš prohlásil: „Budu dělat takovou politiku, abyste mohli být budoucně v každé vládě.“ (Cesta ke květnu. Vznik lidové demokracie v Československu. Dokumenty o vzniku a vývoji lidové demokracie v Československu do února 1948. Autoři Miloš Klimeš, Petr Lasjuk, Irena Malá, Vilém Prečan. I. svazek Praha , 1965 , str. 55-56)

0 0
možnosti

jsoud

24. 2. 2010 21:57
Re: Kterak se stále tradují fámy o vítězství KSČ v r. 1948.

Není tedy žádná záhada v Benešově postupu během únorové krize. Spojil se s komunisty už v prosinci 1943 a jeho počínání v únoru 1948 bylo v souladu se sliby a závazky, které jim dříve dal. Tím se dostáváme ke druhé otázce: Proč se v únoru nebojovalo ?

0 0
možnosti

ovoce.zelenina

24. 2. 2010 21:46
Škoda, že

se nemluví třeba o tom, že ideovým základem partaje KSČSSD je "KAPITÁL" Karla Marxe, odlišnost spočívá v tom, že komunisté vyznávají tvrdý postup krvavou revolucí k socializmu a socané chtějí dosáhnout stejného==totožného cíle cestou pozvolnější., jak to předvádí Paroubek-Rath a další jeho pohůnci. Komunisté, jsou-li v relativní menšině, takticky drží ústa  a neustále korodují demokratické výsady národa. Druhou věcí je realita--- vyhnání českých hlav na Západ v roce 1948, 1968 a nyní po vítězných volbách levice bude následovat třetí vlna emigrace-- současně s úprkem zahraničních firem.

0 0
možnosti

kaktusak

24. 2. 2010 22:16
Re: Škoda, že

Nemáte pravdu.

Socialisti se marxismu už dávno zřekli.

Komunisti v podmínkách buržoazní demokracie odmítají a odmítali krvavou cestu.

České (duté) hlavy nikdo nevyháněl.

Pokud někdo chce odejít, má možnost. V případě některých to bude dobrá zpráva pro republiku.

0 0
možnosti

nesmrtelná medvědice

24. 2. 2010 21:41
K vítěznému únoryu dopomohly velkou měrou také

BENEŠOVY DEKRETY

0 0
možnosti

ovoce.zelenina

24. 2. 2010 21:47
Re: K vítěznému únoryu dopomohly velkou měrou také

to dostal paranoik Beneš jako stranický úkol od Josifa Stalina.

0 0
možnosti

rezjir

24. 2. 2010 21:15
A mimochodem

pokud celou republiku změníte ve tajné cvičiště pro izraelskou armá nazvdory zbrojnímu embargu OSN, tak ztěží můžete zde současně provozovat demokracii, trh a volný pohyb osob přes hranice.

A pak už to jde samospádem. My jsme cvičili a posílali vojáky do Izraele, amicí zase českou brigádu a poslali tady na smrt špatně vycvičených pět set agentů chodců jenom proto, že přinejmenším chtěli předstírat přípravu ozbrojené invaze, načež jsme zadrátovali hranice. Atd. Atp.

0 0
možnosti

repanak

24. 2. 2010 21:11
Měl byste na očernění socanů

vymyslet něco lepšího. Bylo by to na knihu - ale i kdyby socani z vlády neodešli, stejně by k Vítěznému - možná březnu došlo.

0 0
možnosti

rezjir

24. 2. 2010 21:17
Re: Měl byste na očernění socanů

To už by z hlediska těch dodávek bylo pozdě. Ty musely dorazit do data jedné operace Hagany, Jewish Agency a spol, tuším, že šlo o Jeruzalem.

0 0
možnosti

rezjir

24. 2. 2010 21:04
Vy zapomínáte,že

tzv. Vítězný únor nebyl ani komunistický, ale sionistický puč, aby se mohly uskutečnit navzdory embargu OSN tajné dodávky zbrání pro Izrael.  Tří výroky jako důkaz postačí: Jeden pracovník rozhlasu se svěřuje po únoru svému kanadskému příteli: Je to tu teď samý Žid, 2) Šimon Perez: Bez zbraní z Československa bychom nepřežili, 3) Náš velvyslanec v USA po r. 1953:  Slánský byl odsouzen za zbraně pro Izrael (ono tam se vesele kradlo). .

Konec konců za čtvrté platí, že jak Masaryk, tak Svoboda nemohli podat demisi, protože si museli pohlídat ty první dodávky. Ostatně i to chování Beneše je velmi příznačné pro člověka, který prohlásil, že on vždy byl pro vyhlášení Státu Izrael, což bylo před únorem 1948 velmi odchylné od linie britů a amíků, kteří chtěli hodně dlouho  především společnou Palestinu.

Takže to váhání socdem, kteří nebyli ani probritští, ani sionisté, je vlastně docela logické.

0 0
možnosti

kaktusak

24. 2. 2010 20:59
Ano, to byl od sociálních demokratů rozumný počin

Mnohem lepší, než předešlá nebo současná kolaborace s vykořisťovateli.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS