Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SBH

sir Bogart Humphrey

16. 10. 2009 15:57
LS je mrtva. A to je dobře - hlavně pro EU

[>-]R^

0 0
možnosti

honza83

16. 10. 2009 14:51
Nadpis líbivý, článěk tendenční

Tolik bludů a ještě ke všemu od poslance, to se hned tak nevidí. On skutečný důvod, proč někteří nechtějí schválit EU, mj. i president Klaus bude v tom, že by ČR (jakož i ostatní státy) přišla o několik poslanců a navíc Klaus se přece musí zavděčit KSČM za to, že mu umožnili stát se prezidentem. A nepodpis prezidenta Klause způsobí totální nefunkčnost EU - počet členů Komise musí být dle současného znění Smlouvy o založení EU nižší než 27, takže EU udělá tu nejjednodušší věc, okamžitě zbaví ČR práva nominovat svého komisaře. A ať se pak Klaus nerozčiluje, že jsme druhořadí členové EU!  Ono by se Klausovi a mnoha dalším líbilo, aby jsme měli z členství v EU jen samé výhody a nemuseli EU v ničem ustupovat, jenže takto to fungovat jednoduše nemůže!

0 0
možnosti
R

Rilian

16. 10. 2009 16:44
Pojďme raději k meritu věci...

... a zybývejme se v diskuzi Lisabonskou smlouvou, a nevyprazdňujme toto téma přenášením pozornosti na to, zda prezident musí, nebo nemusí tento dokument ratifikovat. Co vlastně opravdu víme o jejím obsahu? Pokud jsou zde uvedené argumenty proti LS,  jsme připraveni na fakt, že se opět ocitneme v závislém postavení s okleštěnými právy, jako to bylo za socíku? Mne každopádně docela zaráží, pod jak neurvalým tlakem všlijakých evropských politiků a médií se prezident ocitl, když s ratifikací otálí.

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

16. 10. 2009 14:16
Další nesmysl či lež!

Ad 5) A NELŽETE prosím pane poslanče! Klamete tak veřejnost. Ratifikační proces není plně v kompetenci prezidenta, naopak!

Čl. 63:

(3) Rozhodnutí prezidenta republiky vydané podle odstavce 1 a 2 vyžaduje ke své platnosti spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády.

(4) Za rozhodnutí prezidenta republiky, které vyžaduje spolupodpis předsedy vlády nebo jím pověřeného člena vlády, odpovídá vláda."

Jste poslanec, tak se proboha neztrapňujte se základní neznalostí Ústavy a raději místo psaní těchto agitek, se jí pořádně naučte, není tak dlouhá. A ještě maličkost, prezident opravdu není "povinnen", ale vždy jen "povinen" s jedním "N". Ono je to totiž trošičku jiné slovo než "povinný". Takže mrkněte když tak občas i na gramatiku. ;-) 

0 0
možnosti
SBH

sir Bogart Humphrey

16. 10. 2009 15:56
Re: Další nesmysl či lež!

Nebudeš se zlobit, když budu věřit kompetentnějšímu?

0 0
možnosti
GF

Georgis Fasulis

16. 10. 2009 14:09
A co volby? Taky je prezident nemusí vyhlásit?

Píšete v bodě 5) "Proces ratifikace je dle české ústavy právoplatně dokončen teprve podpisem prezidenta a ten není povinnen podpis dát. Je to na jeho svobodné úvaze."

Pane poslanče, V tomtéž článku Ústavy (63) se kromě toho, že prezident ratifikuje smlouvy, také píše v bodě "f)  vyhlašuje volby do poslanecké sněnovny."

Znamená to dle vaší logiky, že, když bude chtít, tak volby vyhlašovat nemusí a když jej k tomu bude někdo nutit, je to protiústavní? To jsou mi věci.

Já myslím, že pokud je tu kompetenční ústavní spor mezi vládou sněmovnou a senátem na straně jedné a prezidentem na straně druhé, pak jej může vyřešit jedině Ústavní soud. To chápou i obyčejní blogeři zde (i ti na vaší - Klausově - straně).

Kdybyste aspoň tak kategoricky nafoukaně a neomylně (po kom tu neomylnost asi tak máte, že?) neříkal "je to tak a tak" a ne jinak (ohledně té ratifikace) a aspoň použil skromněji slůvko "domnívám se, že je to tak". Je smutné číst podobné nepravdivé agitky přímo od poslance.

0 0
možnosti
LU

pidla

16. 10. 2009 13:40
PARÁDA,

díky za velice přehledné, jasné shrnutí....karmaR^

0 0
možnosti
G

Gmur

16. 10. 2009 10:01
ad 3. - mlzite

ne smerem k EU, ale obracene.

Otazky kolem LS:

"Získají národní parlamenty větší slovo v evropských záležitostech?

Ano. Národní parlamenty jsou poprvé výslovně uznány jako součást demokratické struktury Evropské unie. Byly vytvořeny zvláštní mechanismy, jež by jim měly umožnit větší zapojení do rozhodovacího procesu na evropské úrovni.

Národní parlamenty budou zejména dohlížet na dodržování tzv. zásady subsidiarity. (Podle této zásady se rozhodnutí přijímají co nejblíže občanům a vždy se ověřuje, zda je činnost na úrovni EU opodstatněná ve srovnání s možnostmi na národní, regionální či místní úrovni). Budou mít pravomoc vyjádřit se k návrhům ještě před jejich podrobným projednáváním v Evropském parlamentu a v Radě ministrů."

0 0
možnosti
J

JiriVysocina

16. 10. 2009 12:34
Re: ad 3. - mlzite

Vámi zmiňované mechanismy jsou na úrovni diskuzních příspěvků. Pravomoci bude mít Rada ministrů a Evropský parlament. Zapojení do rozhodovacího procesu vypadá jinak!

0 0
možnosti
E

elverano

16. 10. 2009 8:27
.

Uvodní text blogu mě naplnil očekávání, že si přečtu objektivní pohled na LS. Místo toho to je jeden z řady jednostranných článků, škoda.

0 0
možnosti
KV

rybizek

16. 10. 2009 13:25
Re: .

ty jednostranej osle.

0 0
možnosti
PP

fidel

16. 10. 2009 7:42
karma a souhlas

..ale obávám se, že už je po funuse ....[>-]  .. rád bych se mýlil ;-)

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

16. 10. 2009 6:51
Doufám že Klaus nepodepíše

ani kdyby ústupky, které si vymyslel, náhodu EU splnila. ;-(

-

Nacházíme se v půlce pohádky o Klausovi se zlatou hvězdou na čele. Klaus si od EU nechá ušít tři krásné dodatky k LS, pak se převleče do myšího kožíšku a zmizí. Bude doufat, že ho zachrání Cameron, který přicválá s referendem a pošle LS definitivně do kopru. Krále Kazisvěta Sarkozyho se pak lidi přestanou bát a bude muset odtáhnout jinam. :-P

-

Doufám, že tahle pohádka dopadne dobře, představa, že Kazisvět bude poroučet v naší zemi je hrozná. Rv

0 0
možnosti
J

JiriVysocina

16. 10. 2009 12:35
Re: Doufám že Klaus nepodepíše

Komu není rady, tomu není pomoci.

0 0
možnosti
J

JiriVysocina

15. 10. 2009 23:18
LS - uvedení na pravou míru.

Autor uvádí, že možným řešením by byla varianta Irů. Má to jeden háček, že by prezident ratifikoval LS dříve než by k onomu kroku došlo. Již nyní se ozvali politici Rakouska, že náš požadavek na záruky nebudou podporovat. Tím se tato cesta nejeví použitelná.

0 0
možnosti
LU

pidla

16. 10. 2009 13:43
Re: LS - uvedení na pravou míru.

No vidíte, a položil si někdo otázku, proč asi nas naši milí sousedé nechtějí podpořit????

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.