Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Clara Shot

27. 8. 2009 11:41
Na zadlužování státu vedoucí ke státnímu bankrotu..

by se měl vstahovat zákon o vlastizradě a všeobecném ohrožení. Pokud totiž skutečně dojde k ekonomickým potížím takového rozsahu, vyjdou z toho politici zodpovědní za stav věcí bez potrestání.Rv

0 0
možnosti
K

kaktusak

21. 8. 2009 21:27
Za komunistů hospodářství neupadalo,

upadá teď, protože tu momentálně máme kapitalismus.

0 0
možnosti
RR

rezjir

21. 8. 2009 7:58
Musím být tak trochu osobní

Až dosud jsem se domníval, že být poslancem tak trochu, alespoń trochu zavazuje k objektivitě. Ale ten článek je přímo koncentrát nepravd a podlostí.

Ale kde a kdy Śpidla řekl, že zdroje jsou? A obvińovat Špidlovu vládu z rozhazovačnosti, může jenom ten, kdo nečetl jeden z posledních blogů pana Kohouta: "... výdaje rostly od roku 1998 kupodivu pomaleji než příjmy. Vysvětlení: již v roce 1998 se utrácelo nad poměry."

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/pavel-kohout.php?itemid=7295

Takže panem F., běžte si to vyříkat nejdříve s panem Kohoutem. Za ten růst dluhu může jedině Klausovo panování.

0 0
možnosti

Clara Shot

27. 8. 2009 11:55
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xchg/mfcr/xsl/str_vyvoj_sd.html

To jen, aby se vidělo, kdy se opravdu začalo zadlužovat a kdo se ještě snažil dluh splácet.

0 0
možnosti
ZH

Zuzana Hejná

21. 8. 2009 7:16
šišmarjá,

proč ausgerechnet vy máte pořád tak nezvladatelnou potřebu vyjadřovat se k ekonomice....

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 8. 2009 23:24
Co je chválihodného na "Tolerančním patentu"?

Proč jste tolerovali tak vysoké rozpočty (pod falešnou záminkou: když ten první schválili Lidovci, co nám zbývá?)? Proč jste o nich vůbec diskutovali, když chcete rozpočet vyrovnaný. Protože jste s nimi (vědomě) vstupem do koalice (tzv. Opoziční smlouva) bez výhrad souhlasili.

Ony ty schodky totiž byly mj. způsobeny i postupným splácením dluhů Konsolidační banky (agentury). A Klaus byl moc rád, že jeho dluhy někdo konečně umazává.

Víte proč mám (a zdaleka nejen já)  problém koho volit? Protože nechci (nechceme) volit někoho, kdo z nás dělá blbce. To jsme zažili za bolševika. Vy byste se - se svými nesmysly - dobře vyjímal v jejich řadách.

Co se nám včera nepovedlo, nepovedlo se. Ale lhát a zatloukat je snad dobré v případech popisovaných panem Plzákem. Jsem rád, že s vámi nemá již nic společného Klaus, Tlustý. Teď ještě kdyby se zbavili vás a vám podobným.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 8. 2009 23:08
Prosím vysvětlete,

k čemu by nám byl letos zákon o vyrovnaném rozpočtu? Byl by to zákon speciální ve srovnání se zákony o důchodovém pojištění a sociálních dávkách? Nebo by byly tyto zákony speciální vůči zákonu o vyrovnaném rozpočtu.

V prvním případě (speciálním, tedy přednostním zákon o vyrovnaném rozpočtu) by nemohly být letos a v příštím roce naplněny zákony o dávkách (důchody, sociální nemocenská, ...) a tyto kráceny na max. 75 % (letos, v příštím roce asi víc).

Ve druhém případě by bylo nutno ukončit okamžitě všechny činnosti státu, kromě výplaty těchto dávek.

Tak k čemu že by tento geniální zákon byl?  Vždyť ani vy jste mu nemohli věřit.

0 0
možnosti
FV

bkv

20. 8. 2009 22:57
deficit za Klause

Klaus byl tvrdým a nekompromisním zastáncem vyrovnaného státního

rozpočtu a hlavně měl takové organizace jako Konsolidační banka, Česká inkasní, Česká finanční kam se v tichosti schodek přesunul. Ale o tom už pan Fajmon nenapíše Rv

0 0
možnosti
VH

Stará kára

20. 8. 2009 23:12
Re: deficit za Klause

Rovněž není úplně pravda, že výnosy privatizece nebyly použity na úkoly běžného rozpočtu. Není pravda, že výnosy byly použity na krytí nákladů privatizace.

A ten řev Klauze, Kočárníka, Tlustého, když nový ministr financí - Ivan Pilip - upozornil na kostlvce ve skříni (jeho slova). Na fakt, že všechny položky schované za Potěmkinovou stěnou páně Klausových institucí patří do rozpočtu. A obdobný řev po dvou letech, proč je vláda Zemanova konečně do toho rozpočtu nedá.

0 0
možnosti
JN

madqwert

20. 8. 2009 22:46
fajmone, zjisti si fakta

1997: verejny dluh cini 15% HDP - to vse diky nezodpovedne politice ODS ;-D

2002: verejny dluh cini 30% HDP

2006: verejny dluh cini 29% HDP - diky b. sobotkovi se podarilo snizit nase realne zadluzeni! nikoliv dluhova spirala, ale naopak snizeni realneho zadluzeni ceske repuliky ;-D

1995: deficit verejnych financi v tomto roce skoncil schodkem 15% HDP, takze neni pravda, ze nejvetsi schodek byl za sobotky ;-D

0 0
možnosti
D

da.rock

20. 8. 2009 22:54
Re: fajmone, zjisti si fakta

Teď se objeví modřiny a začnou vytahovat bilióny. Jim ta konkrétní čísla víc sedí do světonázoru a že celý svět počítá s poměrem dluh/HDP je přece nebude zajímat.

0 0
možnosti
D

da.rock

20. 8. 2009 22:00
Poslední odstavec je pravda

Topolánek ( v zachvátu vděčnosti lobbistům a sponzorům ODS) bezhlavě snižoval daně a zastropoval pojištění, čímž nás dodneška připravil asi o 80 miliard, o něž mohl být deficit menší. Geniální Kalousek se poplácával po plecích jak skvělý rozpočet připravil, akorát už nezdůraznil, že kvůli tomu musel prodat část ČEZu a vysát všechny rezervní fondy ministerstev, které socani naspořili. V podstatě se tak příblížil svému vzoru Klausovi, který vyrovnaných rozpočtů dosahoval jen bezhlavým utrácením výnosů privatizace a odkládáním dluhů do Konsolidační banky, jejíž ztrátu do rozpočtů ovšem rafinovaně nezapočítával.

A teď mluv, modrovousi. ;-D

0 0
možnosti

lubossula

20. 8. 2009 21:54
no zdroje

nejsou. Kde jsou, to bych se zacal ptat u pana prezidenta, ktery si mysli, ze je prezidentem vseho lidu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.