Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

akuhtr

3. 8. 2009 3:12
Poplatek

Osobně chápu poplatek za stavební povolení jako poplatek za náklady na řízení. Stát by neměl prodělávat, ale ani vydělávat. Osobně nevím jak vláda došla k částce o kterou se má zdražit, ale osobně souhlasím se zdražením na úroveň průměrných nákladů vynaložených státem na vydání běžného stavebního povolení. Zároveň bych ale zhodnotil zdali nejde i tyto náklady snížit. Nevím jaké kroky vláda udělala, bez těchto údajů se těžko jde vyjádřit! Osobně považuji daně za zdroj financí pro běžně pracující aparáty, (policie, armáda) služby občanům požadované zákonem (soudnictví, kdy je žalujícím stát(Přičemž obžalovaný vyhraje, či není schopen uhradit soudní náklady). Vydání občanského průkazu, v případě že je to 1. OP či skončila jeho platnost, vydání cestovního pasu skončí li jeho platnost), financování vlády etc. Ovšem v tomto socialistickém státě jsem ochoten souhlasit s placením těchto "razítek", dokud nebudou nahrazeny dokonalejším systémem, pravicovějším řešením.

0 0
možnosti
AK

akuhtr

3. 8. 2009 2:47
Vláda odborníků

Z článku jsem pochopil že se stavíte proti obecně proti vládě odborníků, což je technokracie.Nemůžete technokracii obecně hodnotit podle jednoho selhání, demokracie jich má víc, například demokraticky zvolený Hitler.Samotná myšlenka technokracie je dokonalejší ve výběru politiků, tedy na rozdíl od čisté demokracie musí být prokazatelná kompetentnost, následně záleží zda je to čistá technokracie, kdy jsou vybráni skutečně nejlepší z nejlepších, či kombinovaná s demokracii. Co je ovšem podstatné nejvíce chybí v tomto státě zcela a to je motivace.Volič obecně je, promiňte mi ta slova, idiot který naletí na populismus.Dokud o odměnách politiků, jejich setrvání ve funkci,... nebude rozhodováno objektivně podle jejich činnosti (a tím nemyslím podle činnosti jejich předchůdců díky setrvačnosti ekonomiky) technokracie nebude mít moc velký efekt. Obecně ale technokratická vláda je mnohem schopnější než jakákoliv jiná. Sám se počítám mezi téměř fanatické příznivce Technokracie a libertarianismu.

0 0
možnosti
K

kion123

2. 8. 2009 15:58
Karma

R^

0 0
možnosti
IR

yntelygent:-)

2. 8. 2009 15:43
Jen ať se zdraží

Poplatek za stavební povolení je výsměch slušným lidem. Developerská společnost neváhá postavit monstrum za miliardy a za stavební povolení dá pár stovek? Jsem pro zavedení výše poplatku dle hodnoty stavby. Pokud budu stavět obyčejný domek za párset tisíc, tak rozhodně (alespoň dle návrhu) nezaplatím plnou cenu. Je to totéž, jako progresivní daň. Máš na barák za 20 milionů? Pak už 5.000 není snad takový problém?! A pokud to obci pomůže, proč ne? Nikdo nikoho nenutí, aby stavěl právě v této obci.

P.S. nejde o zisk, nýbrž o návratnost investice. Starostové jasně řekli, že nepotřebují vydělat, nýbrž neprodělat. A to je snad základ ekonomiky státu, potažmo obcí, ne?!

0 0
možnosti
MV

Martin V

2. 8. 2009 16:01
Re: Jen ať se zdraží

Starostové nemají se stavebním úřadem nic společného - stavební úřad je úřad státní ne obecní.

Jaká návratnost investice???

Základ ekonomiky státu, je zázet obyvatelům co nejméně klacků pod nohy a vůbec jim co nejméně znepříjemňovat život nebo si snad myslíte něco jiného?

0 0
možnosti
SZO

standa z Ostravy

2. 8. 2009 15:40
Bouřit se budu....

..až se začne platit 30 Kč za to, že otevřu dveře na úřadu. A že míří spousta starostů v čele s Kalouskem do parlamentu, možná se brzy dočkám.

0 0
možnosti
ZK

Nomen O

2. 8. 2009 15:17
Zdražení....

Zdražit stavební povolení, ANO. Je to až směšně nízká cena za toto povolení. Jaké všechny obtíže a nepořádek se vytváří kolem staveb až přepychových rodinných domů je na pováženou. Neřknu-li, že se i využívájí k tomuto povolení i nepovolené stavby, na které se přijde dodatečně. Proto ano zdražit, aby hlavně venkov netrpěl nepořádkem některých staveb, které zhoršují stav bydlení na vesnicích. Vesnice mění ráz a už není vesnicí. Stává se z nich něco neurčitého, což není ani město ani vesnice s venkovním rázem. Za všechno se musí zaplatit a nic není zadarmo jen ve vlastní prospěch.

EU[>-]EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.