Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lion62

5. 6. 2009 8:01
činy místo slov ...

Tak o tom hlavně jen nepište a zkuste přesvědčit soudruha Béma o její nesmyslnosti. A když už budete u těch nemovitostí, tak svým stranickým kolegům poslancům zkuste vysvětlit, že pokud se chtějí profilovat jako pravicoví, nemohou hlasovat pro prodloužení regulace nájemného. A to ani pod záminkou hospodářské krize. Jinak jste pro dnes už značnou část pravicového volistva obtížně volitelní nebo (jako v mém případě) přímo nevolitelní. Hodně štěstí ... ;-)

0 0
možnosti

Ccecil

31. 5. 2009 22:57
souhlasím

 ve skutečnoasti je to multiplikační zdanění

0 0
možnosti

m. l.

31. 5. 2009 20:40
Nemyslím, že by se s vámi dalo souhlasit

Naopak co se mě týče bych tuto daň ještě zvýšil, a to přestože ji sám také platím. Zvýšení by mělo být takové, aby kompenzovalo výpadek daně z převodu nemovitostí, kterou bych naopak zrušil.

Vyšší daň z nemovitosti a nulová z převodu nemovitosti usnadní obchod s nemovitostmi. Lidé nebudou kvůli dani na katastr ukládat fiktivní ale skutečné smlouvy, což přiblíží státní cenovou mapu realitě a učiní náhrady například za vyvlastnění pozemků ve veřejném zájmu o něco méně nespravedlivými.

O diskriminaci nejde, majitel nemovitosti přece není blbý a tuto daň rozpočítá mezi nájemníky. Ostatně tak se děje se všemi daněmi uvalenými na majitele, podnikatale, firmy apod. - jsou rozpočteny mezi zákazníky a ti je také zaplatí (což je blbá zpráva pro naivní voliče levicových stran kteří se těší jak to podnikatelům zavaří).

Navíc tato daň se vybírá velmi snadno, není na ní co řešit, algoritmus i povinná osoba jsou jasné.

A maximum daní by mělo zůstat v obcích jejichž obyvatelé je  vyprodukují.

0 0
možnosti

MiroTR

31. 5. 2009 20:49
Re: Nemyslím, že by se s vámi dalo souhlasit

Daň z převodu tak, jak je dnes je zvěrstvo. Pokud vyměníte dům za jiný o stejné hodnotě, zaplatí OBA daň z převodu, i když vlastně nic nezískají.

0 0
možnosti

MiroTR

31. 5. 2009 19:17
Daň z nemovitosti

jde 100% obci. Tedy pokud odvedu tisícovku, obec ji dostane. Pokud bych odvedl tisícovku formou jiné daně, kolik dostane obec ? 800 ? Nebo ještě míň ?  A daň z nemovitosti, kterou platí majitel nájemného domu může být promítnuta do výše nájmu. Tady bych žádnou diskriminaci neviděl.

0 0
možnosti

lejnok

31. 5. 2009 19:04
spravedlnost tu evidentně nehraje roli

pro náš nenažraný stát je to daň přímo ideální:

- Výborně se eviduje

- a příjmy z ní jsou pevně dané a jisté, neb chudáci rukojmí vlastníci nemovitostí nemají před daní kam utéct

RvRvRvRvRvRvRvRv

0 0
možnosti

MiroTR

31. 5. 2009 19:18
Re: spravedlnost tu evidentně nehraje roli

Ale na druhou stranu jde tam, kam má - tedy obci.  Neživíte z ní žádné ouřady na ministerstvech.

0 0
možnosti

jirkaknop

31. 5. 2009 18:54
Nesouhlasil bych s tím

že výběr daně od správce je náročný. Je tomu spíše naopak. Daň je v podstatě stanovena , neklade nároky na účtování a je dána pevná částka,která se platí a to buď ročně , pololetně nebo čtvrtletně. Řekl bych naopak,že oproti dani z převodu , DPH , z příjmu atd. se jedná o nejjednodušší daň. Jinak ale nechápu,jak může být v domech s regulovaným nájemným vybírána? 

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.