Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

akuhtr

5. 6. 2009 19:00
Podpora

Zdraví nezávadný je vcelku relativní pojem. Lidé za tisíce let šlechtění vytvořili dnes pěstované druhy, GMO je dle mého názoru pouze vyšší forma. BIO farmaření je pěkná idea, ale naivní a nevýnosné. Pokud se vyvine nemoc postihující obilí, či se přemnoží určitý parazit, zůstanou 2 možnosti, 1. zajistit přežití rostlin chemicky, pokud to jde, či 2. předem jim posílit odolnost. GMO ale poskytuje víc než jen zlepšení odolnosti a to např. Přizpůsobení jiným podmínkám, kde by jinak rostliny nepřežili, zvýšení počet semen, úprava chuti. Toho všeho de dosáhnout 2 způsoby, buď tisíciletým procesem domestikace (šlechtění) či za řádově kratší dobu s genetickými modifikacemi. Souhlasím s názorem že mohou existovat všechny 3 způsoby vedle sebe a osobně radši vždy kopím geneticky modifikované rostliny, sou přeci jen bezpečnější díky kontrolám a testům na toxicitu, než rostliny bez kontroly u nichž se toxicita může projevit přirozeně jako náhodná mutace (to sice i u modif., ale tam sou ty kontroly)

0 0
možnosti

VašekIV

31. 5. 2009 20:05
Vím, že se tu sešli samí odborníci

panebože, ti zelení jsou zhouba naší planety.

0 0
možnosti

mom

28. 5. 2009 20:14
BIO

Sice s Vámi většinou souhlasím, ale zkuste se zamyslet nad tím, jestli zákaz GMO a podpora BIO není opravdu dobrá volba.. (GMO je zdraví nebezpečné a BIO může být-stejně tak, jako i nebio zemědělství klidně bez dotací-o BIO dotace prostě nejsou, BIO si zaplatí prostě ten, co BIO jíst chce..)

0 0
možnosti

VašekIV

31. 5. 2009 20:01
Re: BIO

Jak jste došel k názoru, že GMO jsou škodlivé. To je přece hovadina. Pravdu má autor článku.

0 0
možnosti

Mira UL

28. 5. 2009 18:50
Pane Fajmone,

Vy rozumíte zemědělství asi tak jako koza petrželi. Jsou-li na rozhodujících místech v EU tak kvalitní lidi jako jste Vy, nemáte na co nadávat. Leda tak můžete řičet do zrcadla. BIO zemědělství je to, co se v Evropě i jinde ve světě provozuje od začátku zemědělství: žádná syntetická hnojiva, návrat ke koloběhu živin, opatření podporující život drobné zvěře, rozparcelování velkých lánů jako opatření proti erozi půdy, správné střídání plodin... To Vy nikdy nepochopíte, pane Fajmone, protože těmto věcem nerozumíte.

miroslav.vojta@volny.cz

0 0
možnosti
  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.