Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zakazovat kříž ve školách se může, ale zakazovat minarety ne?

V Evropě nedávno proběhl soud týkající se umísťování kříže ve školách. Sekulární rodiče se soudili se státem o to, zda má jejich dítě "trpět" ve škole tím, že musí hledět na kříž. Spor samozřejmě vyhráli za radostného jásotu levičáckých intelektuálů z celé Evropy, kteří v tom vidí blížící se osvobození Evropy od dědictví zatuchlého křesťanství. Krátce poté proběhlo ve Švýcarsku referendum o tom, zda se mají v této zemi stavět další minarety nebo nikoliv. Švýcaři rozhodli, že nemají. Evropští levicoví sekularisté z toho ale radost nemají. Naopak. Zuří a označují to za projev vrcholné netolerance a žádají o zásah OSN.  

Tyto dva spory se týkají i nás a to více než si dosud připouštíme. U nás sice ve školám kříže umístěné nemáme a minarety se u nás zatím taky ještě nestaví, ale problémy tohoto druhu nás brzy dostihnou. Česká společnost je sice velmi sekulární, ale některé křesťanské svátky a hodnoty stále uctívá. Mateřské i základní školy pořádají například mikulášské besídky, kterých se účastní svatý Mikuláš, anděl a čerti. Takové akce přitom již v sousedním Rakousku s odkazem na sekulární charakter státu zakazují. Chceme, aby se to dělo i u nás? Nebude to dlouho trvat a levicoví multikulturalisté s tím vyrukují.

Naopak stavbu minaretů tito lidé vítají. A každého, kdo proti tomu protestuje označují za netolerantního xenofoba. Situace náboženské svobody v islámských státech tyto lidi ale nechává zcela chladné. Je všeobecně známo, že ve státech, které se označují za Západ je náboženská svoboda téměř úplná, zatímco v islámských státech je náboženská svoboda zcela neznámým pojmem. Zkuste si vzít na cestu do Saúdské Arábie výtisk Bible a dostanete se do vězení. To ale evropským levicovým multikulturalistům, zdá se, vůbec nevadí. Oni bojují o to, aby zničili a zatemnili veškeré ideové základy naší vlastní civilizace.

Švýcaři jsou známí tím, že jsou velmi demokratičtí a také velmi tolerantní. Jsou to lidé zpravidla silně ukotvení v protestantské nebo katolické víře. Rozhodování v této zemi je velmi blízké ideálu přímé demokracie, kde o podstatných věcech rozhodují všichni dospělí lidé. A právě z důvodu křesťanského milosrdenství tato země v minulosti poskytovala azyl mnoha pronásledovaným z Evropy i z celého světa. Přesvědčili se o tom i stovky a tisíce Čechů, kteří tam emigrovali v době komunismu. Kritizovat nyní Švýcary za to, že v referendu odmítli schválit výstavbu NOVÝCH minaretů, je absolutní pokrytectví a drzost. Švýcaři na to mají plné právo a navíc se tím náboženská svoboda v této zemi nijak neomezuje. Mešity ve Švýcarsku nikdo zavírat nebude.

Autor: Hynek Fajmon | středa 20.1.2010 16:46 | karma článku: 34,89 | přečteno: 2281x
  • Další články autora

Hynek Fajmon

EU je americkým protektorátem a užívá si to!

Poslední události kolem ukrajinské krize ukázaly, že z vojensko-strategického hlediska je EU stále zcela neschopná akce. Na rozdíl od Ruska, které vojenskou sílu má a dokáže ji i efektivně použít, je EU v situaci zcela opačné. EU žádnou skutečnou vojenskou sílu nemá a tím pádem ji nemůže ani nijak použít. Jediný, kdo skutečnou vojenskou sílu má jsou USA a Evropská unie je jejím veřejně nepřiznaným protektorátem. Jak dlouho to takto může trvat? Jak už jsem nedávno napsal: 500 milionů Evropanů se dožaduje vojenské ochrany od 300 milionů Američanů před 150 miliony Rusů. Je to normální? Podle mne nikoliv.

1.4.2014 v 14:25 | Karma: 24,19 | Přečteno: 1206x | Diskuse| Společnost

Hynek Fajmon

Potravinová soběstačnost aneb vládní útok na peněženky občanů!

V posledních týdnech je "potravinové soběstačnosti" všude plno. Nová vláda slibuje, že ji zajistí a nový ministr zemědělství dnes zahájil tažení za kýženou "soběstačností" kontrolou ministerského a divadelního bufetu, kde s nelibostí konstatoval málo českých a hodně zahraničních potravin. Česká televize této nesmyslné PR akci ještě dělá stafáž viz dnešní televizní zpravodajství. Redaktorka zde ukazovala na mapách kolik vepřového vyváží Česko do Německa a naopak. A velmi se těm číslům podivovala. Nebrala přitom vůbec v úvahu skutečnost, že časy státního vývozního a dovozního monopolu jsou dávno pryč. Česko ani Německo žádné vepřové nevyváží. Vyváží jen konkrétní firmy na základě svobodné dohody s odběratelem. To se ale české vládě zdá se nelíbí a hodlá firmám a zákazníkům diktovat a omezovat jejich svobodu volby. To je nutné odmítnout.

25.2.2014 v 0:42 | Karma: 23,94 | Přečteno: 1344x | Diskuse| Společnost

Hynek Fajmon

CSSD a KDU-CSL plánují zdražování elektřiny

Již nyní vysoké ceny elektřiny hodlají českým domácnostem i firmám zvýšit vládní sociální demokraté a lidovci. Politiku zvyšování cen elektřiny hodlají prosazovat až do roku 2030. Domácnosti i firmy zaplatí za elektřinu více protože jak CSSD, tak také KDU-CSL podporují politiku boje s klimatickou změnou. Europoslanci těchto stran tento týden v Evropském parlamentu hlasovali proti návrhu Evropské komise a požadují razantní zvýšení ceny elektřiny. Jen tak se podle nich dá zastavit globální oteplování.

7.2.2014 v 14:53 | Karma: 26,44 | Přečteno: 1254x | Diskuse| Politika

Hynek Fajmon

Klimatická sebevražda Evropy

Dnes Evropský parlament odhlasoval poměrem hlasů 341 PRO, 263 PROTI a 26 se zdrželo, rezoluci k návrhu Evropské komise na klimaticko-energetické cíle do roku 2030. Já jsem hlasoval samozřejmě PROTI. Evropský parlament se tak vydal na cestu ke klimatické sebevraždě Evropy. Co to konkrétně znamená? Znamená to, že EU bude usilovat o radikální redukci emisí skleníkových plynů a nárůst energetické účinnosti a využívání obnovitelných zdrojů energie. Že to bude mít naprosto devastující dopad na evropský průmysl a životní úroveň lidí v Evropě je nyní již naprosto jasné. Že se tímto způsobem se světovým klimatem nepohne ani o milimetr je jasné rovněž. Pojďme se podívat o co konkrétně jde, protože to každý čtenář tohoto blogu bude platit.

5.2.2014 v 18:37 | Karma: 32,22 | Přečteno: 1729x | Diskuse| Společnost

Hynek Fajmon

Evropa v roce 2050

Nejúspěšnější politik v dnešní Evropě nosí sukni a jmenuje se Angela Merkelová. Té se nedávno podařilo vyrovnat rekord její britské předchůdkyně Margaret Thatcherové tím, že potřetí za sebou vyhrála parlamentní volby. To je samo o sobě mimořádný výkon. Merkelové se zkrátka daří a může s čistým svědomím konstatovat, že její němečtí spoluobčané jí nejen rozumnějí, ale navíc i podporují. A jak to souvisí s budoucností Evropy? Víc než si myslíte.

21.1.2014 v 21:24 | Karma: 22,15 | Přečteno: 1110x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 196
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2047x
Historik a politik. Poslanec Evropského parlamentu za ODS.